Ljummen vetesallad med päron och ädelost

Ljummen vetesallad med päron och ädelost

20 min Huvudrätt
Robust sallad med matvete som bas. De honungsstekta mandlarna ger fin krispighet och ädelosten och det syrliga päronet sälta och sötma.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ljummen-vetesallad-med-paron-och-adelost/

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  • Rosta mandeln i en torr varm stekpanna 2-3 min. Ringla över honung och vänd runt ca 1 min. Låt svalna på smörpapper.
  • Kärna ur och skär päronen i små bitar. Stek dem mycket hastigt i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vänd ner matvete och citronsaft. Salta och peppra.
  • Lägg vetesalladen på ett fat. Strö över smulad ädelost, mynta och honungsmandel.
Klart!
Energi:

520 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Matvete
3 dl
Sötmandel
1 dl
Honung
2 msk
Päron, fast sort
2
2 msk
Citron
saften av ½
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
100 g
Blad av färsk mynta
½ dl