Ljummen morotscarpaccio

Ljummen morotscarpaccio

15 min Förrätt
Carpaccio med skivad morot istället för kött är en färgglad, italiensk klassiker. En perfekt förrätt, antipasto, inför en maffig måltid.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ljummen-morotscarpaccio/

Gör så här

  • Skala och koka morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min.
  • Hacka mandeln grovt och rosta den i en torr, het panna tills den får färg.
  • Skär morötterna i tunna skivor. Lägg dem på 4 tallrikar.
  • Ringla över smör-&rapsolja. Strö över salt, ost och rucola. Servera genast.
Klart!
Energi:

180 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Morot
400 g
Skållad och skalad mandel
½ dl
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Flingsalt
1 tsk
1 dl
Rucola
2 dl