Lingonbakat äpple med kardemummakräm och kavringschips

Lingonbakat äpple med kardemummakräm och kavringschips

45 min Efterrätt
Härlig dessert med bakade äpplen. Bjud som höstig efterrätt eller lägg upp i portionsglas och servera på glöggmingel eller julens gottebord.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lingonbakat-apple-med-kardemummakram-och-kavringschips/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Skala och dela äpplena, skär bort kärnhuset.
  • Blanda äpplen, lingon, vin och vaniljpulver i en ugnssäker form. Baka äpplena mjuka ca 30 min i mitten av ugnen.
  • Vispa färskosten med socker och kardemumma till en fluffig konsistens.
  • När äpplena är färdiga, höj ugnstemperaturen till 175°.
  • Skiva kavringen i tunna sticks. Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med smält smör. Grädda i ugnen ca 10 min.
  • Klyfta äpplena och fördela dem i portionsglas med lingon och kardemummakräm. Grovhacka nötterna och strö på med kavringsticks.
Klart!
Energi:

440 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Röda äpplen
4
Frysta lingon
1 dl
Strösocker
½ dl
Torrt vitt vin
½ dl
Vaniljpulver
2 krm
Kardemummakräm:
150 g
Strösocker
½ dl
Grovmalda kardemummakärnor
1 tsk
Kavringsticks:
Kavring, ca 50 g
2 skivor
3 msk
Topping:
Pistagenötter
½ dl