Laxpaté med skaldjur
Betyg  (49 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Laxpaté med skaldjur

Ljuvlig laxpaté med räkor och musslor - läcker och lättlagad. Laxpaté gör succé både som förrätt och på buffébordet. Kan även serveras varm som huvudrätt direkt ur formen.

Receptet gäller för 15 bitar

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 3 ägg
  • 1 12 tsk salt
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 krm cayennepeppar
  • 150 g räkor utan skal
  • 75 g musslor

Grön sås:

  • 150 g hackad fryst spenat
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 12 dl hackad gräslök
  • 12 dl hackad dill
  • 12 tsk salt
  • 12 krm svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj en avlång ugnssäker form, 1 1/2 liter. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten. Skär laxen i bitar och lägg dem i en matberedare. Kör till en färs. Rör ner ägg, salt, grädde, potatismjöl och cayennepeppar. Kör till en slät smet. Häll över smeten i en bunke och vänd ner räkorna. Lägg hälften av smeten i formen. Lägg på musslorna. Täck med resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 50-55 min. Tina spenaten till såsen. Blanda spenat, crème fraiche, gräslök och dill. Smaksätt med salt och peppar. Skär patén i skivor. Servera såsen till och gärna en citronklyfta att pressa över.

Tips:

Att mäta paténs innertemperatur är ett bra sätt att kontrollera om den är färdiggräddad. Innertemperaturen ska vara 75°.

Källa: