Lax med ingefära och ljummen bulgursallad

Lax med ingefära och ljummen bulgursallad

40 min Huvudrätt
Lax som gnids in med en rub, en form av torr marinad, bestående av ingefära, kanel, koriander och farinsocker. Den ger extra god och spännande smak på laxen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-med-ingefara-och-ljummen-bulgursallad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125º.
  • Blanda ingredienserna till ruben och gnid in laxen med den. Tillaga laxen i mitten av ugnen till 60º innertemperatur, ca 30 min.
  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Strimla löken och skär gurka och tomat i tärningar.
  • Blanda ingredienserna till bulgursalladen och smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med ljummen bulgursallad och matyoghurt.
Klart!

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Rub:
Salt
½ tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen kanel
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Farinsocker
½ tsk
Bulgursallad:
Bulgur
2 dl
Salladslök
1
Gurka
½
Tomater
2
Pressad vitlöksklyfta
1
Hackad färsk mynta
1 msk
Hackad färsk persilja
½ dl
Pressad citronsaft
1 msk
Olivolja
1 msk
Salt och peppar