Lax i ugn
Betyg  (75 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Lax i ugn

Lax i ugn med fänkål, paprika, vit smulad ost kryddat med rosmarin - allt i samma form. En festlig lax till vardags!

Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 300 g fänkål
  • 1 röd paprika
  • Arla® Smör-&rapsolja oliv
  • 1 tsk salt
  • 1 msk torkad torkad rosmarin
  • 100 g Apetina® vitost

Potatismos:

  • 1 kg potatis
  • 3 dl Arla Köket® gräddmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Börja med att skala och dela potatisen till potatismoset. Koka potatisen ca 15 min. Sätt ugnen på 225°. Strimla fänkålen. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda grönsaker och smör-&rapsolja i en ugnssäker form. Lägg på laxen. Krydda och strö på smulad ost. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Under tiden laxen är i ugnen fortsätt med potatismoset. Häll av vattnet och pressa potatisen eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm gräddmjölken och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt. Servera laxen med potatismoset.

Källa:

Näringsvärden, per port inkl potatismos

  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 29 g
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg