Lammpizza med cheddarost och picklad lök och zucchini

Lammpizza med cheddarost och picklad lök och zucchini

60+ min Huvudrätt
Den picklade löken och zucchinin sätter pricken över i:et på den här favoritpizzan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lammpizza-med-cheddarost-och-picklad-lok-och-zucchini/

Gör så här

Pizzadeg:
  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, olja, socker och ägg.
  • Rör ner det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225ᵒ.
Picklad lök och zucchini:
  • Hyvla zucchinin tunt. Skala lökarna.
  • Koka upp vinäger, socker och kryddor. Lägg i lökarna och låt koka ca 3 min. Låt svalna och lägg i zucchinin.
Lammfärsröra:
  • Skala och hacka löken till färsen.
  • Stek lammfärs och lök i smör, rör ner tomatpuré, spiskummin och salt. Låt koka 3-4 min.
  • Dela osten i mindre bitar.
Utbakning:
  • Dela degen i 8 bitar och kavla eller platta ut små pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Pensla kanterna med uppvispad äggula. Lägg på lammfärs och ost. Baka i mitten av ugnen 7-8 min.
  • Toppa pizzorna med picklad lök och zucchini. Strö över oregano.
Klart!

Sätt in en plåt eller en pizzasten i ugnen och låt den bli riktigt varm. Baka ut pizzorna på en skärbräda med mjöl så att pizzan kan föras över till den heta plåten i ugnen. Bäst är det om man har en bakspade.

Energi:

465 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten, max 37ᵒ
1½ dl
Salt
½ tsk
Olivolja
2 msk
Strösocker
½ tsk
Äggula
1
Vetemjöl
4 dl
Picklad lök och zucchini:
Gul zucchini
1
Små gula lökar
12
Vitvinsvinäger
2 dl
Strösocker
1 dl
Senapspulver
1 tsk
Malen gurkmeja
1 tsk
Lammfärsröra:
Lammfärs
300 g
Gul lök
1
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
150 g
Grovhackad färsk oregano
½ dl