Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt

Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt

50 min Efterrätt
Lakrits och choklad är goda smakkompisar, med salt-söta mandlar och hallon blir det riktigt kalas!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lakritskladdkaka-med-karamelliserade-mandlar-och-flingsalt/

Gör så här

Kladdkaka:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret, häll i en bunke.
  • Grovhacka mandlarna och blanda med de torra ingredienserna. Vänd ner i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Karamelliserade mandlar:
  • Smält sockret i en stekpanna och lägg ner mandlarna. Rör i smöret.
  • Häll upp de karamelliserade mandlarna på smörpapper och strö över flingsalt, låt kallna.
  • Fördela hallon och karamelliserade mandlar på kakan. Vispa grädden och toppa ev med lakritspulver, servera till kakan.
Klart!

Receptet är skapat av Miranda Westerlind och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Energi:

440 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 26 g

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
3 dl
Sötmandel
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Lakritspulver
2 msk
Kakao
4 msk
Vaniljsocker
1 msk
Karamelliserade mandlar:
Strösocker
¾ dl
Sötmandel
1 dl
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Hallon
100 g
2 dl