Lakritsfisk på fänkålsbädd

Lakritsfisk på fänkålsbädd

30 min Huvudrätt
Torsk med strimlad fänkål och lakrits, en fantastiskt god smakkombination. Lakritsfisken gratineras i ugn med smakrik ost på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lakritsfisk-pa-fankalsbadd/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Strimla fänkålen fint. Riv osten.
  • Lägg fänkålen i en ugnssäker form. Lägg på fisken. Häll på grädden och strö över salt, lakritspulver och ost.
  • Stek i mitten av ugnen 15-20 min. Garnera ev med dill från fänkålen.
  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten.
  • Skär citronen i klyftor. Servera fisken med bulgur, morötter och citron.
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Fänkål
300 g
2½ dl
1½ dl
Salt
1 tsk
Lakritspulver
1 tsk
Bulgur
2 dl
Morötter
2
Citron
1