Labneh-bollar

Labneh-bollar

En specialitet från Mellanöstern som är enkel att göra även om den tar lite tid då yoghurten behöver rinna av 1 dygn. Resultatet blir härligt krämiga och syrliga bollar som är smaksatta med frisk mynta. Servera gärna till stekt eller grillat kött, eller som tillbehör till mezebordet.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (1 st)

Mitt betyg:

Labneh-bollar

En specialitet från Mellanöstern som är enkel att göra även om den tar lite tid då yoghurten behöver rinna av 1 dygn. Resultatet blir härligt krämiga och syrliga bollar som är smaksatta med frisk mynta. Servera gärna till stekt eller grillat kött, eller som tillbehör till mezebordet.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 15 st

Gör så här:

Lägg en silduk eller kökshandduk i en bunke. Blanda yoghurt, salt och mynta och häll ner i silduken. Knyt ihop silduken med ett snöre till ett knyte. Lägg knytet i en sil i med en bunke under. Låt stå minst 1 dygn i kyl. Rulla labnehn till bollar och lägg på ett fat och ställ in i kyl att stelna minst 1 tim. Häll hälften av oljan i en burk och lägg ner labnehbollarna. Fyll på med olivolja så det täcker.

Tips:

Rulla labnehbollarna i kummin och sesamfrö eller hackad mynta, persilja eller gräslök.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 2 g
  • Fett: 9 g
Skriv ut