Kycklingklubbor med potatis- och grönkålspanna

Kycklingklubbor med potatis- och grönkålspanna

1 tim Huvudrätt
Med kycklingen i ugnen och allt annat i samma panna är middagen klar på 25 minuter! Grönkål är underbart gott till både cheddar och grädde, garanterat en ny vardagsfavorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingklubbor-med-potatis--och-gronkalspanna/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 40 min tills kycklingen har en innertemperatur 80° .
  • Dela potatisen i mindre bitar. Plocka grönkålen från den hårda stammen. Lägg potatis och grönkål i en stekpanna. Häll på den syrade grädden och låt sjuda ca 5 min tills allt är varmt
  • Rör ner osten, salta och peppra. Strö över gräslök. Servera kycklingen med potatis- och grönkålspannan.
Klart!
Energi:

745 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Potatis- och grönkålspanna:
Kokt potatis
600 g
Grönkål
100 g
2 dl
3 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk gräslök
½ dl
Kycklingklubbor
4
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm