Kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

Kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

Kycklingfilé smakar extra gott grillad. Här serverad tillsammans med vackra grönsaker och en underbar pepparrotssås.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (48 st)

Mitt betyg:

Kycklingfilé med smörfrästa grönsaker

Kycklingfilé smakar extra gott grillad. Här serverad tillsammans med vackra grönsaker och en underbar pepparrotssås.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • Arla® Smör-&rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 paprikor, gärna olika färger
  • 2 rödlökar
  • 200 g morötter
  • 1 burk vita bönor à ca 400 g
  • ½ tsk salt
  • 1 dl grovt hackad färsk basilika

Sås:

  • ca 100 g grovt bröd i skivor

Gör så här:

Blanda smör-&rapsolja, salt och peppar- Pensla kycklingfiléerna och stek eller grilla dem ca 4 min på varje sida Skär paprikorna i grova strimlor. Skala lök och morötter, skär löken i klyftor och morötterna i tunna skivor. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs grönsakerna i en stor stekpanna eller wok. Smaka av med salt. Blanda ner bönor och basilika strax innan servering. Blanda ingredienserna till såsen. Servera kycklingen med grönsaker, sås och grovt bröd.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 11 g
Skriv ut