Kyckling tandoori

Kyckling tandoori

60+ min Huvudrätt
Låt Indien inspirera! Bjud på kryddig och underbart god tandoorikyckling ikväll! Servera kycklingen med kokt ris och naanbröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-tandoori/

Gör så här

  • Lägg kycklingdelarna i en skål.
  • Blanda matyoghurt med övriga ingredienser. Häll blandningen över kycklingdelarna och täck skålen med lock eller plastfolie.
  • Låt marinera i kyl 3-4 tim eller över natten.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg kycklingdelarna i en långpanna. Stek dem i nedre delen av ugnen 30-40 min.
  • Servera med naanbröd och kokt ris och ev. mango chutney och grönsallad.
Klart!
Energi:

845 kcal

Protein: 60 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Kycklinglår, med skinn och ben
ca 1 kg
2 dl
Färsk ingefära
1 msk
Vitlöksklyftor
3
Garam masala
1½ tsk
Cayennepeppar
2 krm
Malen gurkmeja
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Tillbehör:
Naanbröd
2
Kokt ris