Kyckling med ärter och vanilj

Kyckling med ärter och vanilj

45 min Huvudrätt
Vaniljen passar bra till ärtornas sötma. Servera med ett gott bröd eller rostade rotfrukter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-arter-och-vanilj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör-&rapsolja. Lägg över i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Skala och hacka löken. Koka upp vatten, buljongtärning och grädde i en kastrull. Lägg i löken och de flesta ärtorna.
  • Låt koka ca 5 min. Mixa såsen och lägg i de hela ärtorna.
  • Skrapa fröna ur vaniljstången. Smaksätt såsen med citron och vanilj.
  • Häll såsen i formen och fortsätt steka i ugnen ca 5 min.
Klart!
Energi:

440 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Kycklinglår, med skinn och ben
1 kg
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Gul lök
½
Vatten
1 dl
Hönsbuljong
1 tärning
2½ dl
Frysta ärter
250 g
Vaniljstång
½
Citron
pressad saft av ½