Kyckling med apelsinsås och stjärnanis

Kyckling med apelsinsås och stjärnanis

60+ min Huvudrätt
Välsmakande hel kyckling med nejlikor som ger kycklingen en spännande smak. Servera kycklingen med den underbart goda apelsinsåsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-apelsinsas-och-stjarnanis/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Tryck in nejlikorna i kycklingen.
  • Blanda smör-&rapsolja, socker, salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med blandningen.
  • Stek i mitten av ugnen 45 min. Tillsätt resterande ingredienser utom crème fraiche.
  • Stek ytterligare 30 min tills innertemperaturen är 70°.
  • Sila ner buljongen i en kastrull och koka upp med crème fraiche. Låt koka ca 5 min.
  • Servera kycklingen med sås och rostade rotfrukter.
Klart!
Energi:

565 kcal

Protein: 52 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 25 g
Video
Kyckling med apelsinsås – steg för steg

Ingredienser

Hel kyckling
1
Malen kryddnejlika
½ msk
2 msk
Mörkt muscovadosocker
1½ msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Apelsinsås med stjärnanis:
Torrt vitt vin
2 dl
Hönsbuljong
½ tärning
Apelsin
rivet skal och saft av 1
Hela stjärnanis
3