Kyckling machboos - kyckling med lime, kryddor och gula russin

Kyckling machboos - kyckling med lime, kryddor och gula russin

Kryddig kyckling med ris som du lagar allt i en gryta. Smakar av tomat, torkad lime, kanel och kardemumma. Servera med russin, karamelliserad lök och nötter.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Kyckling machboos - kyckling med lime, kryddor och gula russin

Kryddig kyckling med ris som du lagar allt i en gryta. Smakar av tomat, torkad lime, kanel och kardemumma. Servera med russin, karamelliserad lök och nötter.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 2 loomi, torkad lime
  • salt
  • 8 kycklinglår med ben
  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 msk seven spice
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 g saffran
  • 400 g krossade tomater
  • 2 kanelstänger
  • 6 gröna kardemummakapslar
  • 2 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 1¼ liter kycklingbuljong
  • 3 dl basmatiris

Tillbehör:

  • 1 dl gula russin
  • 1 gul lök
  • 1 dl blandade nötter t ex cashewnötter, pinjenötter, pistagenötter eller mandel
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • salt

Gör så här:

Skala och hacka löken. Dela loomin i halvor. Salta och bryn kycklingen på båda sidorna i smöret i en gryta på medelhög värme. Lyft ur kycklingen, tillsätt löken och stek tills den är mjuk. Tillsätt seven spices, gurkmeja, paprikapulver och saffran och stek ytterligare en min under omrörning. Tillsätt krossad tomat, loomi, kanelstänger, kardemumma, lagerblad, svartpepparkorn och buljong. Rör om och tillsätt kycklingen. Koka upp och låt sjuda under lock 40 min. Skölj riset och tillsätt på toppen av grytan och låt sjuda ytterligare ca 20 min under lock tills riset är klart. Låt stå och dra 20 min innan servering.

Tillbehör:

Blötlägg russinen i varmt vatten i 30 min och sila bort vattnet. Skala och skiva löken tunt. Stek lök och nötter och mandlar på medelvärme i smöret tills löken är karamelliserad och nötterna/mandlarna gyllenbruna. Smaksätt med salt. Servera kycklingen och riset med russin, karamelliserad lök samt nötter och mandlar.

Källa:

Rekommenderade produkter