Kryddiga köttbullar med dippsås

Kryddiga köttbullar med dippsås

Kryddigt goda köttbullar på fläskfärs, som är extra bra att använda när man vill lyfta fram starka, pikanta smaker. Koriander kan bytas mot mynta, basilika eller persilja.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (12 st)

Mitt betyg:

Kryddiga köttbullar med dippsås

Kryddigt goda köttbullar på fläskfärs, som är extra bra att använda när man vill lyfta fram starka, pikanta smaker. Koriander kan bytas mot mynta, basilika eller persilja.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 35 st

  • 400 g fläskfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl Arla® mjölk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 salladslökar
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 krm vitpeppar
  • Arla® Svenskt Smör

Gör så här:

Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla i 10 min. Finhacka vitlök, salladslök och koriander. Rör ner färs, ägg, vitlök, salladslök, salt och kryddor i ströbrödet. Blanda smeten väl. Forma små köttbullar. Stek dem runtom i smör i en stekpanna ca 5 min. Servera köttbullarna med crème fraiche.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 35 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 2 g
Skriv ut