Kryddiga köttbullar med dippsås

Kryddiga köttbullar med dippsås

30 min Buffé
Kryddigt goda köttbullar på fläskfärs, som är extra bra att använda när man vill lyfta fram starka, pikanta smaker. Koriander kan bytas mot mynta, basilika eller persilja.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kryddiga-kottbullar-med-dippsas/

Gör så här

  • Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla i 10 min.
  • Finhacka vitlök, salladslök och koriander. Rör ner färs, ägg, vitlök, salladslök, salt och kryddor i ströbrödet. Blanda smeten väl.
  • Forma små köttbullar. Stek dem runtom i smör i en stekpanna ca 5 min.
  • Servera köttbullarna med crème fraiche.
Klart!
Energi:

35 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 2 g

Ingredienser

Fläskfärs
400 g
Ströbröd
½ dl
1 dl
Vitlöksklyftor
3
Salladslökar
3
Hackad färsk koriander
1 dl
Ägg
1
Salt
1 tsk
Chilipulver
½ tsk
Vitpeppar
1 krm