Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

45 min Buffé Förrätt
Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Tom  Sjöstedt
Tom Sjöstedt Årets kock 2008
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/krutonger-med-friterad-gronkal-och-lojrom/

Gör så här

  • Skär varje brödskiva i 3 avlånga stavar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smöret.
  • Häll oljan i en kastrull.
  • Plocka grönkålen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen med olja. Värm till 140° under försiktig omrörning. Grönkålen ska bli krispig.
  • Ta upp och lägg grönkålen på hushållspapper, salta.
  • Klicka smetanan på varje krutong och toppa med grönkål och löjrom. Klipp krasse över.
Klart!
Energi:

235 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Formbröd
4 skivor
2 msk
Grönkål
100 g
Rapsolja
2 dl
Salt
½ tsk
½ dl
Löjrom
50 g
Krasse
½ ask