Krusbärspaj med pistage

Krusbärspaj med pistage

Gör en underbar krusbärspaj med pistagenötter i skalet. Krusbär är ett av sommarens lite bortglömda bär vilket är synd, för de är så fantastiskt goda.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (45 st)

Mitt betyg:

Krusbärspaj med pistage

Gör en underbar krusbärspaj med pistagenötter i skalet. Krusbär är ett av sommarens lite bortglömda bär vilket är synd, för de är så fantastiskt goda.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Pajdeg:

Fyllning:

  • 2½ dl strösocker
  • 4 dl krusbär
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl Arla® gräddfil
  • 2 ägg

Till servering:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i en matberedare till fina smulor. Ställ åt sidan. Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt äggulor och nötter och kör till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 28 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min. Blanda krusbär och socker. Låt dra i minst 15 min. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt gräddfil, ägg och sist krusbären. Häll fyllningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt pajen svalna. SErvera med vaniljsås.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 18 g
Skriv ut