Krusbärspaj med pistage

Krusbärspaj med pistage

60+ min Efterrätt
Gör vår godaste krusbärspaj med pistagenötter i skalet. Krusbär är ett av sommarens lite bortglömda bär vilket är synd, för de är så fantastiskt goda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krusbarspaj-med-pistage/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Mixa nötterna i en matberedare till fina smulor. Ställ åt sidan.
  • Blanda mjöl, socker och smör i matberedaren. Tillsätt äggulor och nötter och kör till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 min.
  • Blanda krusbär och socker. Låt dra i minst 15 min.
  • Rör ihop mjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt gräddfil, ägg och sist krusbären.
  • Häll fyllningen i pajformen och grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Låt krusbärspajen svalna. Servera med vaniljsås.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Pajdeg:
Skalade pistagenötter
1½ dl
Vetemjöl
2 dl
Strösocker
½ dl
100 g
Äggulor
2
Fyllning:
Strösocker
2½ dl
Krusbär
4 dl
Vetemjöl
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
3 dl
Ägg
2