Krispig sallad med fänkål och granatäpple

Krispig sallad med fänkål och granatäpple

30 min Förrätt
Krispig fänkål, syrligt granatäpple och sälta från Apetinaost är en superfräsch smakkombination. Hittar du inte granatäpple kan det bytas mot fintärnat äpple av syrlig sort.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krispig-sallad-med-fankal-och-granatapple/

Gör så här

  • Dela fänkålen mitt itu och skär bort den grova mittstocken. Skär varje halva i mycket tunna skivor.
  • Blanda olja, citronsaft, salt och peppar i en bunke. Lägg i fänkålen och blanda ordentligt.
  • Dela granatäpplet i fyra klyftor och ta ut de röda kärnorna, se till så att de tunna hinnorna inte kommer med. Smula osten.
  • Lägg upp på ett fat och fördela ost och granatäpple över.
Klart!

Ingredienser

Fänkål
300 g
Olja
2 msk
Pressad citronsaft
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Granatäpple
1
150 g