Krispig italiensk sallad

Krispig italiensk sallad

Sallad med italienska delikatesser som salami, pinjenötter och soltorkade tomater. Sparrisen kan bytas mot broccoli eller haricots verts och salamin skivas tunt för att bli riktigt krispig.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (46 st)

Mitt betyg:

Krispig italiensk sallad

Sallad med italienska delikatesser som salami, pinjenötter och soltorkade tomater. Sparrisen kan bytas mot broccoli eller haricots verts och salamin skivas tunt för att bli riktigt krispig.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl matvete
  • 3½ dl grönsaksbuljong
  • 125 g färsk sparris

Citrondressing:

  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk flingsalt
  • svartpeppar

Krämig sås med färskost

Gör så här:

Koka matvetet i buljongen ca 15 min. Låt svalna. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skär av knopparna och skiva resten tunt. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över sparrisen. Låt marinera ca 15 min. Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå kallt till servering. Sätt ugnen på 225°. Fördela salamiskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem i övre delen av ugnen ca 5 min tills de är krispiga. Låt kallna och bryt dem i bitar. Rosta pinjenötterna i en torr varm stekpanna under omrörning. Bryt osten i bitar. Skiva rädisorna tunt. Varva grönsaker och matvete på ett fat. Strö över ost, nötter och salami. Servera med såsen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 51 g
Skriv ut