Krispig italiensk sallad

Krispig italiensk sallad

40 min
Sallad med italienska delikatesser som salami, pinjenötter och soltorkade tomater. Sparrisen kan bytas mot broccoli eller haricots verts och salamin skivas tunt för att bli riktigt krispig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krispig-italiensk-sallad/

Gör så här

  • Koka matvetet i buljongen ca 15 min. Låt svalna.
  • Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skär av knopparna och skiva resten tunt.
  • Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över sparrisen. Låt marinera ca 15 min.
  • Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå kallt till servering.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Fördela salamiskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem i övre delen av ugnen ca 5 min tills de är krispiga. Låt kallna och bryt dem i bitar.
  • Rosta pinjenötterna i en torr varm stekpanna under omrörning.
  • Bryt osten i bitar. Skiva rädisorna tunt.
  • Varva grönsaker och matvete på ett fat. Strö över ost, nötter och salami. Servera med såsen.
Klart!
Energi:

705 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Matvete
2 dl
Grönsaksbuljong
3½ dl
Färsk sparris
125 g
Citrondressing:
Citron
rivet skal och saft av ½
Olivolja
3 msk
Strösocker
1 tsk
Flingsalt
½ tsk
Svartpeppar
Tunt skivad italiensk salami
125 g
Pinjenötter
50 g
100 g
Rädisor
125 g
Babyspenat
65 g
Krämig sås med färskost:
150 g
Hackade soltorkade tomater
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Salt
1 krm