Krispig fänkålsslaw med yoghurtdressing

Krispig fänkålsslaw med yoghurtdressing

Denna smakrika slaw med rädisor och fänkål är god till den grillade fisken. En stund i frysen gör fänkålen extra krispig.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (30 st)

Mitt betyg:

Krispig fänkålsslaw med yoghurtdressing

Denna smakrika slaw med rädisor och fänkål är god till den grillade fisken. En stund i frysen gör fänkålen extra krispig.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 fänkål
  • 1 knippe rädisor
  • 50 g skalade hela sötmandel
  • ½ msk hela fänkålsfrön
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 2 krm flingsalt
  • 2 msk olivolja

Yoghurtdressing

Gör så här:

Dela fänkålen och skär bort mittstocken. Skiva fänkål och rädisor så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke och låt stå i frys ca 10 min. Fräs mandel och fänkålsfrön i smör-&rapsolja tills det har fått fin färg. Salta. Rör ihop dressingen. Krama in olja i grönsakerna och lägg på ett fat. Klicka över dressingen och strö över mandeln vid servering.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 195 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 17 g
Skriv ut