Krispig fänkålsslaw med yoghurtdressing

Krispig fänkålsslaw med yoghurtdressing

30 min
Denna smakrika slaw med rädisor och fänkål är god till den grillade fisken. En stund i frysen gör fänkålen extra krispig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela fänkålen och skär bort mittstocken. Skiva fänkål och rädisor så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke och låt stå i frys ca 10 min.
  • Fräs mandel och fänkålsfrön i smör-&rapsolja tills det har fått fin färg. Salta.
  • Rör ihop dressingen.
  • Krama in olja i grönsakerna och lägg på ett fat. Klicka över dressingen och strö över mandeln vid servering.
Klart!
Energi:

195 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Fänkål
1
Rädisor
1 knippe
Skalade hela sötmandel
50 g
Hela fänkålsfrön
½ msk
1 msk
Flingsalt
2 krm
Olivolja
2 msk
Yoghurtdressing
½ dl
Dijonsenap
1 tsk
Vit balsamvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm