Krämig rotfruktssoppa

Krämig rotfruktssoppa

45 min Huvudrätt
Rotfrukter görs sig alldeles utmärkt i soppor, och de går fint att variera efter tillgång. Toppa denna soppa med cottage cheese oc ringla ner lite olivolja för extra smak. Vardagsmat när den är som bäst!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-rotfruktssoppa/

Gör så här

  • Skala och skär potatis och palsternacka i stora bitar. Skala och skär 2 av morötterna i mindre bitar.
  • Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i de skurna rotfrukterna och låt koka under lock 15-20 min tills rotfrukterna känns mjuka. Häll av och spara buljongen.
  • Mixa rotfrukterna tillsammans med crème fraichen. Häll tillbaka rotfruktsmixet i kastrullen och rör ner 4 - 5 dl av buljongen. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och hyvla den återstående moroten med en potatisskalare. Koka upp soppan på nytt och låt morotsstrimlorna koka med i soppan ca 1 min.
Servering
  • Häll upp soppan i djupa tallrikar, ringla ev lite olivolja över och toppa med cottage cheese.
  • Servera gärna grovt bröd till.
Klart!
Energi:

475 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Potatisar
8
Palsternackor
2
Morötter
3
Örtbuljong
1 liter
2 dl
Salt och peppar
Ev olivolja
250 g