Kräftlag till frysta kräftor

Kräftlag till frysta kräftor

15 min
Piffa till de frysta kräftorna med en ny lag. Låt kräftorna tina långsamt i kylen i den nya lagen. Sedan är det bara att lägga upp kräftorna på stora fat och garnera med pampig krondill. Servera med de klassiska tillbehören så som ailoi, baguette, ostpaj och lagrade ostar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kraftlag-till-tinade-kraftor/

Gör så här

  • Skala och klyfta löken.
  • Koka upp vatten, lök, salt, kryddor, socker och öl. Låt sjuda i 10 min.
  • Låt lagen svalna.
  • Lägg ner de frysta kräftorna i lagen och lägg på färsk krondill.
  • Låt stå i kylen ett dygn.
Klart!

Ingredienser

Frysta kräftor
2 kg
Gul lök
1
Vatten
2 liter
Grovt salt
2 msk
Strösocker
1 msk
Hel kummin
1 msk
Hela fänkålsfrön
1 msk
Mörk öl
1 dl
Krondill utan stjälkar
100 g