Krabbkakor på surdegsbröd

Krabbkakor på surdegsbröd

30 min Förrätt
Festlig liten skaldjursrätt. Servera som förrätt eller gör fyra stora till lunch eller vickning.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krabbkakor-pa-surdegsbrod/

Gör så här

  • Häll krabbköttet i en sil och pressa ur vätskan. Blanda krabbköttet med övriga ingredienser.
  • Forma till 8 kakor och stek dem gyllenbruna i smör, ca 3 min på varje sida.
  • Skär baguetten i skivor och stek dem i smör.
  • Lägg rucola och krabbkakor på brödskivorna, toppa med crème fraiche och rom.
Klart!
Energi:

180 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Krabbkakor:
Krabbkött
510 g
2 msk
Äggulor
2
Hackad färsk timjan
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Till servering:
Surdegsbaguette
1
Rucola
1 dl
Röd stenbitsrom
3 msk