Köttfärsbiffar med rödbetor

Köttfärsbiffar med rödbetor

45 min Huvudrätt
Köttfärsbiffar med söta rödbetor och syrlig och salt, vit ost. En perfekt smakmatchning och jättegott till dessa köttfärsbiffar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och hacka vitlöken. Skala och grovriv rödbetorna.
  • Blanda färsen med vitlök, rödbetor, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl av grädden till en jämn smet.
  • Forma 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.
  • Häll resten av grädden och soja i pannan. Låt koka någon min.
  • Skär zucchinin i skivor och dela på haricots verts, stek i resten av smöret och vänd ner kikärtorna. Smula över osten.
  • Servera biffarna och såsen med de stekta grönsakerna.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Nötfärs
350 g
Vitlöksklyfta
1
Rödbetor
150 g
Hackad färsk persilja
1 dl
Ägg
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2½ dl
2 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Zucchini
350 g
Frysta haricots verts
250 g
Kikärter à 400 g
1 burk
50 g