Köttfärs i masalasås

Köttfärs i masalasås

Köttfärs i exotisk sås med mild masala, purjolök och sockerärter. Snabb och enkel middag som blir extra god med jordnötter på toppen vid servering.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (36 st)

Mitt betyg:

Köttfärs i masalasås

Köttfärs i exotisk sås med mild masala, purjolök och sockerärter. Snabb och enkel middag som blir extra god med jordnötter på toppen vid servering.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 400 g köttfärs
  • 4 dl Kelda® grytbas mild masala
  • Arla® Smör-&rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 1 purjolök
  • 100 g sockerärter

Till servering:

  • 1 dl jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 dl jasminris eller basmatiris

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek köttfärsen i smör-&rapsolja i en stekpanna, salta. Häll på såsen och värm under omrörning. Strimla purjolöken och dela sockerärterna. Blanda ner purjolök och sockerärter i pannan. Koka ca 1 min på svag värme. Hacka jordnötter och koriander grovt och strö över färsen. Servera med ris.

Tips:

Strö gärna över lite riven kokos.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 33 g
Skriv ut