Kotlettrad i ciderkokt kål

Kotlettrad i ciderkokt kål

60+ min Huvudrätt
Kokt kotlettrad blir underbart mör i denna härliga gryta. En syrlig och fräsch smak från äpple och cider passar mycket väl till fläskkött. Gott och mättande!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kotlettrad-i-ciderkokt-kal/

Gör så här

  • Gnid in köttet med salt och peppar.
  • Kärna ur äpplena och skär dem i grova tärningar. Skala löken och strimla den och vitkålen grovt.
  • Fräs äpple, lök och vitkål i smör-&rapsolja i en stor kastrull 2-3 min tills det mjuknat något.
  • Lägg ner köttet och tillsätt kummin, lagerblad, cider och vatten.
  • Koka upp, sänk värmen något och låt sjuda under lock 2 ½-3 tim tills köttet är riktigt mört.
  • Ta upp köttet, lossa det från benet och dela det i mindre bitar. Lägg tillbaka i kastrullen.
  • Rör ihop crème fraiche och senap.
  • Servera i djupa tallrikar med crème fraiche och bröd.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Kotlettrad med ben
800 g
Salt
½ msk
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
Äpplen
2
Gula lökar
2
Vitkål
400 g
2 msk
Kummin
2 tsk
Lagerblad
3
Äppelcider
5 dl
Vatten
3 dl
Till servering:
2 dl
Dijonsenap
2 msk