Korngryn med saffranskokta persiljerötter

Korngryn med saffranskokta persiljerötter

Korngryn, Sveriges svar på ris, blir en vegetarisk favorit med rotfrukter.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Korngryn med saffranskokta persiljerötter

Korngryn, Sveriges svar på ris, blir en vegetarisk favorit med rotfrukter.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Hasselnötsås:

Gör så här:

Koka grynen i buljongen 35–40 min. Skala och dela rötterna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör-&rapsolja 2–3 min. Tillsätt saffran, salt och juice. Låt koka sakta under lock 5–10 min. Häll av grynen och spola dem i kallt vatten. Blanda med rötterna och låt det bli varmt. Skär osten i bitar, strö över den och persiljan. Rör ihop såsen och servera den till.

Tips:

Palsternacka är ett alternativ till persiljerot.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Fett: 26 g
Skriv ut