Korngryn med saffranskokta persiljerötter

Korngryn med saffranskokta persiljerötter

45 min Huvudrätt
Korngryn, Sveriges svar på ris, blir en vegetarisk favorit med rotfrukter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korngryn-med-saffranskokta-persiljerotter/

Gör så här

  • Koka grynen i buljongen 35–40 min.
  • Skala och dela persiljerötterna. Skala och hacka vitlöken. Fräs det i smör-&rapsolja 2–3 min. Tillsätt saffran, salt och juice. Låt koka sakta under lock 5–10 min.
  • Häll av grynen och spola dem i kallt vatten. Blanda med rötterna och låt det bli varmt.
  • Skär osten i bitar, strö över den och persiljan.
  • Rör ihop såsen och servera den till.
Klart!

Palsternacka är ett alternativ till persiljerot.

Energi:

520 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Korngryn
2 dl
Grönsaksbuljong
1 liter
Persiljerötter
500 g
Vitlöksklyftor
2
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Salt
½ tsk
Apelsinjuice
2 dl
150 g
Hackad färsk persilja
1 dl
Hasselnötsås:
2 dl
Hackade hasselnötter
½ dl
Salt
2 krm