Korintkakor

Korintkakor

1 tim
Korintkakor, med sina karaktäristiska ränder från en gaffel, tillhör de klassiska småkakorna. Korinter kan bytas mot hackade russin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/korintkakor/

Gör så här

  • Arbeta ihop smör, vaniljpulver, socker och mjöl i en matberedare eller på en bänk. Blanda korinter i degen.
  • Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna lätt med en gaffel.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

60 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 3 g

Ingredienser

200 g
Vaniljpulver
1 krm
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl
Korinter
1 dl