Kompott på pumpa och aprikos

Kompott på pumpa och aprikos

Ljuvlig och söt kompott som är fantastisk till ost, men passar även som tillbehör till många andra tillfällen. Gör gärna dubbel sats, den håller i kylen minst tio dagar.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (6 st)

Mitt betyg:

Kompott på pumpa och aprikos

Ljuvlig och söt kompott som är fantastisk till ost, men passar även som tillbehör till många andra tillfällen. Gör gärna dubbel sats, den håller i kylen minst tio dagar.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 100 g skalad pumpa t ex butternut
  • 50 g torkade aprikoser
  • ½ dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 5 kardemummakärnor
  • rivet skal av 1 citron

Gör så här:

Skär pumpan och aprikoserna i mindre bitar. Koka alla ingredienser utom citronskalet ca 10 min. Rör ner citronskalet och låt svalna. Plocka upp lagerbladet och kanelstången. Förvara kompotten i kyl.

Tips:

Servera till Castello® White och Castello® Danablue

Källa:

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 1 g
Skriv ut