Kolatryffelpaj med flingsalt

Kolatryffelpaj med flingsalt

Efterrätt
Kolatryffelpaj är alla chokladälskares drömpaj! Mjuk och seg på insidan, spröd på utsidan och flingsaltet ger kolatryffelpajen ett extra smaklyft. Magiskt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka samman smör, mjöl, florsocker, kakao och salt i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta till en deg.
  • Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde med vaniljstång, frön och sirap. Ta upp vaniljstången.
  • Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden till en jämn, slät smet, häll den i pajskalet. Låt stå i kyl minst 5 tim. Strö över flingsalt vid servering.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
2½ dl
Florsocker
½ dl
Kakao
½ dl
Salt
1 krm
Äggulor
2
Fyllning:
Vaniljstång
1
2 dl
Ljus sirap
1½ dl
Mjölkchoklad
300 g
Mörk choklad
100 g
Garnering:
Flingsalt
½ tsk