Kokosparfait med mynta

Kokosparfait med mynta

60+ min Efterrätt
Myntans friskhet bryter av mot parfaitens sötma.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kokosparfait-med-mynta/

Gör så här

  • Rosta kokosen i en torr varm stekpanna tills den blir ljusbrun.
  • Rör ihop äggulor, florsocker, mynta och kokosmjölk. Vispa grädden. Rör ner grädde och kokos i äggsmeten.
  • Häll smeten i en avlång form, täck med plast. Frys i minst 4 tim.
  • Ta fram kokosparfaiten och låt stå i kyl ca 30 min före servering.
  • Stjälp upp parfaiten på en skärbräda. Skär den i skivor och sedan på diagonalen. Servera med frukt.
Klart!

Ingredienser

Kokosflingor
1 dl
Äggulor
2
Florsocker
1 dl
Hackad färsk mynta
2 tsk
Kokosmjölk
1 dl
2½ dl