Kladdkaka med polkagris

Kladdkaka med polkagris

Riktigt kladdig kladdkaka med smak av mint. Toppa med krossade polkagrisar för krisp och smak, och servera med lättvispad grädde.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (19 st)

Mitt betyg:

Kladdkaka med polkagris

Riktigt kladdig kladdkaka med smak av mint. Toppa med krossade polkagrisar för krisp och smak, och servera med lättvispad grädde.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2- 3 krm pepparmintsarom
  • 1 dl polkagrisar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt pepparmyntoljan och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Krossa polkagrisarna och strö över kakan när den svalnat. Servera kakan med vispad grädde.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit exkl tillbehör

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 15 g
Skriv ut