Kladdkaka med päron och mintchoklad

Kladdkaka med päron och mintchoklad

45 min Mellanmål Efterrätt
Ljuvlig kladdkaka med dinkelmjöl i smeten. Fantastisk smakkombination med bitar av päron i kakan som toppas med mintchoklad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-paron-och-mintchoklad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret.
  • Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
  • Kärna ur och skär päronen i mindre bitar och tryck ner dem i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Lägg på mintchokladen när ca 4 min återstår.
  • Servera kakan med en klick vispad grädde.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 11 g

Ingredienser

65 g
Ägg
1
Rårörsocker
2 dl
Siktat dinkelmjöl
1½ dl
Kakao
4 msk
Vaniljsocker
1½ tsk
Bakpulver
1 tsk
Mogna päron
2
Mörk choklad med mint
7 bitar
Till servering:
3 dl