Kladdkaka med lakrits och hallon

Kladdkaka med lakrits och hallon

En kladdkaka med den klassiska smakkombinationen lakrits och hallon. Krossade salta karameller ger både sälta och karaktär till kakan.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (96 st)

Mitt betyg:

Kladdkaka med lakrits och hallon

En kladdkaka med den klassiska smakkombinationen lakrits och hallon. Krossade salta karameller ger både sälta och karaktär till kakan.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 8 turkisk peppar krossade
  • 10 frysta hallon smulade

Till servering:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna. Garnera med färska hallon och pudra över florsocker. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.

Tips:

Vispgrädde kan bytas ut mot vaniljglass.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 28 g
Skriv ut