Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

En spännande kladdkaka med nya smakkombinationer. De lite salt-söta jordnötterna och syrliga tranbären ger kladdkakan ett nytt lyft.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (23 st)

Mitt betyg:

Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

En spännande kladdkaka med nya smakkombinationer. De lite salt-söta jordnötterna och syrliga tranbären ger kladdkakan ett nytt lyft.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 175 g Arla® Svenskt Smör
  • 175 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • ½ dl honungsrostade jordnötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • 2½ tsk frystorkat espressokaffepulver
  • 1 dl vetemjöl

Till servering:

Garnering:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt socker. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulorna med chokladsmeten. Rör ner jordnötter, tranbär, vetemjöl och pulverkaffe. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min. Garnera med valfri frukt, bär, choklad och vispad grädde.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 30 g
Skriv ut