Kladdkaka med apelsin

Kladdkaka med apelsin

En kladdkaka med smak av fint rivet apelsinskal, en klassisk smakkombination. Kakan är klar att tas ur ugnen när den är torr på ytan och lös i mitten.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (19 st)

Mitt betyg:

Kladdkaka med apelsin

En kladdkaka med smak av fint rivet apelsinskal, en klassisk smakkombination. Kakan är klar att tas ur ugnen när den är torr på ytan och lös i mitten.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • rivet skal av 1 apelsin

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Tillsätt apelsinskal och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 15 g
Skriv ut