Kladdkaka i långpanna med kolakvarg

Kladdkaka i långpanna med kolakvarg

50 min Efterrätt
Härligt chokladig kladdkaka i långpanna som toppas med dulce de leche. Enkelt recept på en magiskt god kladdkaka. Perfekt att bjuda på när det är många runt bordet - till kalaset, fikat eller som efterrätt. Serveras med sötsyrlig kolakvarg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-i-langpanna-med-kolakvarg/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något och rör samman med ägg, socker, mjöl, kakao och vaniljsocker.
  • Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner den i smeten.
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
  • Rör ihop kvarg och den karamelliserade mjölken.
  • Skär kladdkakan i bitar och servera med en klick kolakvarg.
Klart!
Energi:

310 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 15 g

Ingredienser

300 g
Ägg
6
Strösocker
7½ dl
Vetemjöl
4½ dl
Kakao
1½ dl
Vaniljsocker
1 msk
Mörk choklad
100 g
Topping:
500 g
Karamelliserad mjölk
50 g