Kladdkaka med Daim, Nutella och Oreo-kakor

Kladdkaka med Daim, Nutella och Oreo-kakor

En kladdkaka med "extra allt"! Här samsas godis, Nutella hasselnötscrème och kakor. En kul blandning av olika smaker och konsistenser.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (27 st)

Mitt betyg:

Kladdkaka med Daim, Nutella och Oreo-kakor

En kladdkaka med "extra allt"! Här samsas godis, Nutella hasselnötscrème och kakor. En kul blandning av olika smaker och konsistenser.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 msk matolja
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl nötkräm, t ex Nutella
  • 2½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 7 kakor, t ex oreo
  • 2 dubbeldaim

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och tillsätt oljan. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg, socker och nötkräm pösigt. Vänd ner äggsmeten i det varma smöret. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Bryt kakor och choklad i mindre bitar och fördela på kakan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna. Vispa grädden och servera till kladdkakan.

Tips:

Receptet är skapat av Lovisa och Tilde Regndstrand Nydal och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2015.

Källa:

Rekommenderade produkter