Kladdkaka med Daim, Nutella och Oreo-kakor

Kladdkaka med Daim, Nutella och Oreo-kakor

50 min
En kladdkaka med "extra allt"! Här samsas godis, Nutella hasselnötscrème och kakor. En kul blandning av olika smaker och konsistenser.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-chocolate-chock/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt oljan.
  • Vispa ägg, socker och nötkräm pösigt. Vänd ner äggsmeten i det varma smöret.
  • Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
  • Bryt kakor och choklad i mindre bitar och fördela på kakan.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
  • Vispa grädden och servera till kladdkakan.
Klart!

Receptet är skapat av Lovisa och Tilde Regndstrand Nydal och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2015.

Ingredienser

50 g
Matolja
1 msk
Ägg
2
Strösocker
1 dl
Nötkräm, t ex Nutella
1 dl
Vetemjöl
2½ dl
Kakao
4 msk
Bakpulver
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
Kakor, t ex oreo
7
Daim
2