Kebab i miniformat

Kebab i miniformat

25 min Buffé Huvudrätt
Kebab i litet format, små välkryddade turkiska köttbullar. Kebab görs vanligtvis på pressat lammkött som grillas, men här har vi använt köttfärs.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kebab-i-miniformat/

Gör så här

  • Blanda färs, riven vitlök, ägg, salt, sambal oelek, och alla torra kryddor till en jämn smet.
  • Forma färsen till små, avlånga bullar. Stek dem runtom i smör i en stekpanna 5-7 min eller trä på spett och grilla 5-6 min.
  • Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Servera kebaben med couscous och smulad vitost.
Klart!
Energi:

2260 kcal

Protein: 155 g
Kolhydrater: 175 g
Fett: 98 g

Ingredienser

Nötfärs eller lammfärs
500 g
Vitlöksklyftor
2
Ägg
1
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Malen gurkmeja
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Svartpeppar
1 tsk
Couscous
3 dl
150 g