Karibisk smörkola

Karibisk smörkola

60+ min
Smörkola med smak av clementin, lime, muskot och ingefära. För att behålla den goda smaken bäst, förvara kolan torrt och svalt, men inte i kylen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karibisk-smorkola/

Gör så här

  • Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Rör ner resten av ingredienserna.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 20x30 cm. Låt kallna.
  • Skär eller klipp i bitar. Förvara svalt.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kola-kulan ska vara fast till hård.
Klart!
Energi:

58 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 3 g
Video
Så lyckas du med kolan

Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

100 g
2 dl
Strösocker
3 dl
Ljus sirap
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Clementiner
rivet skal av 2
Lime
rivet skal av 2
Riven muskotnöt
1 krm
Riven färsk ingefära
1½ tsk