Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

Frasig smuldeg med kardemumma och hemgjord blåbärssås är ett jättegott tillbehör till glass. Här serverar vi det till glass med vaniljsmak.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (33 st)

Mitt betyg:

Glass med kardemummasmulor och blåbärssås

Frasig smuldeg med kardemumma och hemgjord blåbärssås är ett jättegott tillbehör till glass. Här serverar vi det till glass med vaniljsmak.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 5 dl vaniljglass

Kardemummasmulor

Blåbärssås

Gör så här:

Smulor: Sätt ugnen på 175°. Mixa mjöl, kardemumma, florsocker och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till grynig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min till ljusbrun färg. Låt kallna. Bryt isär och smula till små smulor. Sås: Koka ihop blåbär, äppeljuice och honung på medelvärme utan lock 5 min. Mixa slät. Låt kallna.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Fett: 28 g
Skriv ut