Kardemummaäpplen à la wok

Kardemummaäpplen à la wok

20 min Efterrätt
Visst kan man woka frukt! Syrliga, fasta äpplen passar bäst till denna spännande efterrätt med smak av kardemumma.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kardemummaapplen-a-la-wok/

Gör så här

  • Skölj, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  • Hetta upp smöret i en wok eller stor stekpanna. När smöret är gyllenbrunt läggs äppelbitarna i och wokas i 2–3 min.
  • Häll över citronsaft, vatten och sirap. Låt puttra ca 3 min. Krydda med stött kardemumma.
  • Servera dem ljumma med kvarg.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Röda äpplen
700 g
2 msk
Pressad citron
2 msk
Vatten
¾ dl
Nystötta kardemummakärnor
1 tsk