Karamelliserade päron med vaniljkräm

Karamelliserade päron med vaniljkräm

Karamelliserade päron är en ljuvlig efterrätt som serveras med vispad smetana smaksatt med äkta vanilj och lite florsocker. Toppa med kaksmulor och mynta.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (194 st)

Mitt betyg:

Karamelliserade päron med vaniljkräm

Karamelliserade päron är en ljuvlig efterrätt som serveras med vispad smetana smaksatt med äkta vanilj och lite florsocker. Toppa med kaksmulor och mynta.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 päron
  • ¾ dl strösocker
  • 1½ msk pressad citronsaft

Vaniljkräm:

  • 2 smulade havrekakor
  • färsk mynta

Gör så här:

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa smetana, vaniljfrön och florsocker fluffigt. Låt stå i kyl. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Smält sockret blandat med citronsaft i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och låt koka 2-3 min. Låt svalna. Varva vaniljkräm, päron och kaksmulor i glas. Garnera med mynta.

Tips:

Vaniljstång går att byta ut mot 0,5 krm vaniljpulver för 4 port.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 28 g
Skriv ut