Karamelliserad ädelost på hjortron

Karamelliserad ädelost på hjortron

15 min Förrätt Efterrätt
Läcker liten rätt i härlig smakkombination - lättgjort men lyxigt! Passar lika bra som förrätt som till efterrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karamelliserad-adelost-pa-hjortron/

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill, högsta värme.
  • Fördela hjortronen i 4 ugnssäkra portionsformar eller på ugnssäkra tallrikar. Skär osten i bitar och lägg dem på hjortronen.
  • Strö sockret på osten och gratinera under grillen, låt ugnsluckan vara lite öppen. Låt stå någon min tills sockret smält och fått färg.
  • Det går också bra att karamellisera sockret med hjälp av en brännare.
  • Servera genast.
Klart!

Hjortron kan bytas ut mot hjortronsylt. Strösocker kan bytas ut mot råsocker.

Ingredienser

Rårörda hjortron
1½ dl
140 g
Strösocker
4 tsk