Kanelsnäcka

Kanelsnäcka

Bullbakets godaste klassiker! Underbart god med ett glas iskall mjölk.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (81 st)

Mitt betyg:

Kanelsnäcka

Bullbakets godaste klassiker! Underbart god med ett glas iskall mjölk.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 40 st

Fyllning:

Till pensling:

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 20 min. Rör ihop fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka , ca 1/2 cm tjock. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop och skär varje rulle i 20 bitar. Ställ dem med snittytan upp på bakplåtspapper på plåtar. Låt dem jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 5 –7 min. Låt bullarna svalna.

Källa:

Rekommenderade produkter