Kalvstek med smörig timjansky och varm couscoussallad

Kalvstek med smörig timjansky och varm couscoussallad

60+ min Huvudrätt
Färska timjanblad i skyn och på den varma steken sprider underbara dofter vid bordet!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalvstek-med-smorig-timjansky-och-varm-couscoussallad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg steken i en ugnssäker form och krydda det runtom med salt och timjan.
  • Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del.
  • Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70°, ca 1 ½ tim.
  • Ta ut steken. Täck över den med folie och låt den vila.
  • Gör under tiden couscoussallad och timjansky.
Couscoussallad:
  • Koka upp vatten och salt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt couscous. Lägg på ett lock och låt det stå ca 5 min.
  • Klicka ner smöret och rör couscousen luftig.
  • Tärna zucchini, tomat och paprika grovt. Blanda grönsaker och couscous. Smaka av med salt och peppar.
Timjansky:
  • Sila ner steksky i en kastrull. Späd ev med vatten till 3 dl.
  • Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner det. Låt koka upp och tillsätt timjan.
  • Ta från värmen och låt det svalna något. Vispa ner smöret i klickar. Smaka av med salt.
  • Skär steken i tunna skivor. Servera med couscoussallad och timjansky. Strö över timjan.
Klart!

Ingredienser

Kalvstek
1 kg
Salt
1 tsk
Torkad timjan
2 tsk
Couscoussallad:
Vatten
6 dl
Salt
¾ tsk
Couscous
3 dl
3 msk
Zucchini
200 g
Tomater
2
Paprika röd eller orange
1
Salt och peppar
Timjansky:
Sky
3 dl
Majsstärkelse
2 tsk
Plockad färsk timjan
3 msk
50 g
Salt