Kalvkotlett med krämiga parmesanbönor

Kalvkotlett med krämiga parmesanbönor

30 min Huvudrätt
Italieninspirerat med kalvkotlett som italienarna älskar! Bönor med smak av parmesan är gott till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalvkotlett-med-kramiga-parmesanbonor/

Gör så här

  • Skiva purjolöken tunt. Häll av och skölj bönorna.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull 2–3 min. Tillsätt bönor, crème fraiche, vatten, citronskal och ½ tsk salt. Ta från värmen.
  • Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida.
  • Lägg i tomaterna med kvisten uppåt när ca 2 min av stektiden återstår.
  • Värm bönorna. Servera kotletterna med bönor och tomater.
Klart!
Energi:

355 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Kalvkotletter med ben à ca 170 g
4
Purjolök
1
Cannellinibönor
ca 400 g
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 dl
Citron
rivet skal av 1
Körsbärstomater på kvist
20
Salt och peppar
Vatten
½ dl