Kalvfärsbullar med citron och ost på primörsallad

Kalvfärsbullar med citron och ost på primörsallad

45 min Huvudrätt
Bjud köttbullarna ljumma på ett fat med den krispiga primörsalladen. Grönsakerna kan varieras utifrån tillgång och säsong.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalvfarsbullar-med-citron-och-ost-pa-primorsallad/

Gör så här

  • Blanda grädde och ströbröd i en bunke. Låt stå ca 5 min.
  • Hacka hälften av basilikan och plocka bladen från resten.
  • Blanda ner färs, salt, peppar, ägg, citronskal, 1 dl riven ost och den hackade basilikan i bunken. Rör till en jämn smet.
  • Forma till små köttbullar. Stek dem runtom i smör-&rapsolja ca 5 min.
  • Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skiva rädisorna tunt och skär sockerärterna i skivor. Blanda dem med rucola och basilikablad på ett fat. Lägg på köttbullarna.
  • Toppa med pinjenötter och riven ost. Servera med crème fraiche.
Klart!
Energi:

705 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Kalvfärs
500 g
1 dl
Ströbröd
1 msk
Färsk basilika
1 kruka
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
1
Citron, rivet skal
½
1½ dl
1 msk
Quinoa
2 dl
Primörsallad:
Rädisor
125 g
Sockerärter
100 g
Rucola
65 g
Pinjenötter
½ dl
2 dl